Khamis, 24 Mei 2012

DOA PERLINDUNGAN UNTUK ANAK-ANAK.السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

ANAK itu adalah amanah ALLAH SWT. Sebagai ibubapa hendaklah kita senantiasa berdoa supaya mereka selamat di muka bumi Allah SWT ini dari perkara-perkara yang tidak diingini. ALLAH SWT mengamanahkan kita mengasuh, menjaga dan mendidik dengan sebaik-baiknya supaya mereka membesar menjadi hamba-Nya yang soleh dan khalifah-Nya yang berbakti di muka bumi. Amalkan selalu doa ini setiap kali selepas solat supaya Allah SWT memelihara mereka dari perkara-perkara yang tidak diingini.


Maksudnya:

Adalah Rasulullah berdo'a untuk perlindungan Hasan dan Husain, beliau berkata: “Aku berlindung kepada Allah untukmu berdua dengan kalimat-kalimat Allah yang sempurna, dari setan, binatang yang berbisa dan 'ain yang menimpanya" . (162. HR. Bukhari, 4/119).

Ditulis Oleh : Captain Hari: 7:52 PG Kategori:

Comments
1 Comments

1 ulasan anda:

  1. Assalamualaikum tuan/puan,
    saya ada persoalan, saya ada seorang anak, kalau saya nak bacakan doa ini untuk anak yang seorang itu, bagaimana bunyi doa itu?
    sebab Rasulullah bacakan doa ini untuk kedua cucu Baginda, maka bunyinya "untukmu berdua", kalau seorang pula, bagaimana?
    Jutaan Terima Kasih :)

    BalasPadam

NOVEL ANA SOFIYA

NOVEL PERTAMA

cintamu cintaku satu

Novel TMKH telah mendapat pengiktirafan 4 bintang dari Editor Berita Harian 2010. Cetakan yang ke-7. Anda juga boleh melayari LINK INI untuk membaca bab-bab 1 -15
--------------------------------------------
NOVEL KEDUA

cintamu cintaku satu

ccs 1, ccs 2, ccs 2-samb, ccs 3, ccs 4, ccs 5

--------------------------------------------
NOVEL KETIGA--------------------------------------------
NOVEL KEEMPAT


--------------------------------------------
NOVEL KELIMA--------------------------------------------
NOVEL KEENAM 

.


get this

,

Free Page Rank Tool My Ping in TotalPing.com Ping your blog, website, or RSS feed for Free free search engine submission BLOGGER INDONESIA