Jumaat, 3 Februari 2012

WANITA FACEBOOK, BLOGGER DLL MELETAK GAMBAR MENDEDAHKAN AURAT.

Cantik tak wanita ini walaupun bertudung???

Wanita itu tetap cantik dan ayu walaupun bertudung. Banyak yang mendedahkan aurat di Laman "Facebook". Mari hayati lirik lagu dalam youtube ini. Mulai hari ini jangan ada gambar anda yang mendedahkan aurat di laman "Facebook" lagi. Kalau boleh delete kesemuanya.

Hukum meletakkan gambar mendedahkan aurat, khas untuk photographer, blogger, dan facebooker.
Setiap yang haram dilihat maka haram pula diperlihatkan kpd orang lain samada dimuatkan pada majalah, akhbar, internet dll. Selama mana gambar-gambar tersebut belum di delete, maka selama itulah photographer dan facebooker semua mendapat saham dosa. (Jawapan dari Ustaz Azhar Idruz)
Lepas ini para-para blogger termasuk juga captain, sama-sama kita delete gambar tersebut yang di "Upload" ke blog itu dideletekan.

Allah SWT berfirman yang bermaksud:
Hai anak Adam, sesungguhnya Kami telah menurunkan kepadamu pakaian untuk menutup auratmu dan pakaian indah untuk perhiasan. Dan pakaian takwa itulah yang paling baik. Yang demikian itu adalah sebahagian dari tanda-tanda kekuasaan Allah, mudah-mudahan mereka selalu ingat. (Surah Al Araaf: Ayat 26)


Ditulis Oleh : Captain Hari: 10:19 PG Kategori:

Comments
8 Comments

8 ulasan anda:

  1. Balasan
    1. cun melecun awek itu mcm budadari dari syurga...subhanallah.

      Padam
  2. Balasan
    1. salam kak mah,

      terima kasih..salam maulidur rasul dari captain..

      wslm.

      Padam
  3. salam,saya pernah tengok kt youtube ni....lagi2 saya pun ade facebook tpi gmbr kucing je kt rumah....bagus juge maklumat ni...banyak ilmu yg saya dpt ni..=)

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam,

      syukran jazilan..mogax dirahmatiNya..

      wasallam.

      Padam

NOVEL-NOVEL ANA SOFIYA

cintamu cintaku satu


Novel TMKH telah mendapat pengiktirafan 4 bintang dari Editor Berita Harian 2010. Cetakan yang ke-7. Anda juga boleh melayari LINK INI untuk membaca bab-bab 1 -15



cintamu cintaku satu

ccs 1, ccs 2, ccs 2-samb, ccs 3, ccs 4, ccs 5














get this

.


get this

,

Free Page Rank Tool My Ping in TotalPing.com Ping your blog, website, or RSS feed for Free free search engine submission BLOGGER INDONESIA