Selasa, 21 Februari 2012

BEKAS-BEKAS TENTERA KENA TIPU HIDUP-HIDUP ?? JOM TUKAR KERAJAAN PADA PRU 13 INI!

TUDMTLDMnstTDMPBTMJHEV

Captain bekas tentera juga tetapi berhenti awal, tak ada pencen hanya dapat saguhati. Kalau ada bekas tentera yang berpencen datang ke blog ini sila maklumkan dengan tinggal komen. N3 ini captain copy paste dari blog sahabat RAKYAT MARHAIN.

Pada bajet 2012 yang lepas memang tak ada satu pun yang captain dapat faedah dari bajet tersebut. BR1M tak layak, SARA 1MALAYSIA tak layak. Yang dapat hanya RM100 untuk anak sekolah. Yang paling malang sekali PERMOHONAN SKIM BANTUAN KEBAJIKAN DAN PENDIDIKAN (SBKP) JHEV ATM - INSTITUT PENGAJIAN TINGGI ditolak oleh JABATAN HAL EHWAL VETERAN ATM PERAK

MEMANG KENA TUKAR KERAJAAN MACAM NI!SIAPA YANG MEMEGANG JAWATAN MENTERI PERTAHANAN SELEPAS PRU13 NANTI, SILA TENGOK KEBAJIKAN BEKAS-BEKAS TENTERA YANG TIDAK MENDAPAT PENCEN DAN PERNAH BERKHIDMAT MELEBEHI 11 TAHUN. 

Memang rata-rata bekas tentera yang tidak ada pencen atau yang berpencen mana mahu undi kerajaan yang ada sekarang. Bekas tentera yang mengundi kerajaan pun, yang masyuk punya. Yang ada kepentingan, berapa kerat sahaja. Memang BN tengah gelabah. Dari satu sumber berita terkini yang boleh dipercayai, seorang pegawai kerajaan yang pangkat agak besar juga memberitahu captain semalam...BN menang 50-50 jika SBPA diluluskan. Kalau SBPA tidak diluluskan BN dapat 35% undi sahaja atau kata lain nyawa-nyawa ikan. Rakyat kini dah sedar dan tahu "PEMBOROSAN BN" selama 55 tahun memerintah. WAJIB TUKAR KERAJAAN PADA PRU 13 INI!!

N3 dari RAKYAT MARHAIN....

Tak kira dari cawangan mana, darat, laut atau pun udara... rasanya pesara-pesara yang berpencen dah kena tipu..

Sebelum ni heboh,, kononnya selepas sahaja bajet 2012 pencen tentera akan naik, keluar kat media pencen tentera akan dibayar hujung bulan feb..., biasalah hari pencen dah masuk,, pergi tekan, kat mesin ATM, tengok-tengok serupa juga,,,,

Kalau pegawai kerajaan yang ambik skim SBPA,, tak boleh bayar,, diumumkan ada masaalah,,, tangguh dahulu, tetapi buat bekas tentera,, tak dimaklum, tak diberitahu,,, pergi check,,, sama,, sahih kena kencing dengan Najib...

Dalam dok heboh Tabung haji bagi deviden lebih dari biasa, KWSP bayar 6% paling tertinggi, kepala bana tertinggi,, guna duit pekerja semacam fixed deposit selama 55 tahun,, dibayar nya 6%,, ada akai ka,,, banding tengoklah,, koperasi tentera bayar 14%, Bank Rakyat setiap tahun 15%, tahun 2011 belum umum lagi,, KWSP bayar 6& paling tinggi,,, paling teraniya... itu yang pasti...

Apa akan jadi pada pekerja-pekerja yang akan menggunakan dari tabung tersebut, dan apa akan jadi pada bekas tentera dan penjawat awam yang pencennya naik 2-8%.... berkebajikankah kerajaan setelah tenaga dan keringat masa muda di perah....

Wasallam.

Ditulis Oleh : Captain Hari: 11:54 PTG Kategori:

Comments
2 Comments

2 ulasan anda:

  1. Sebenarnya Semua Wang Diberikan Oleh Kerajaan Bukan Dri Mana2 Parti, Duit Semuanya Dari Rakyat..

    BalasPadam
  2. fikir panjang sebelum mengatakan tukar kerajaan.. boleh jadi yang baik itu sebenarnya buruk... tapi yang buruk itu pula sebenarnya baik..

    BalasPadam

JOM TERJAH IKLAN

IKLAN BERBAYAR

FEEDJIT

ARKIB


get this

.


get this

,

Free Page Rank Tool My Ping in TotalPing.com Ping your blog, website, or RSS feed for Free free search engine submission BLOGGER INDONESIA