Rabu, 16 November 2011

DOA MEMOHON PERLINDUNGAN DARI MUSUH DALAM SELIMUT


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Awas! musuh dalam selimut. Dihadapan nampak baik, dibelakang tuhan sahaja yang tahu. Musuh dalam selimut mungkin kawan yang rapat dengan kita. Dihadapan lembut cakapnya. Pijat semut tak mati tapi dibelakang segalanya tak disangka. Sanggup tikam kawan dari belakang. Spesis kawan yang macam ni, perlu berhati-hati. 

Jangan diluahkan segala rahsia dan kelemahan anda. Nanti dibelakang anda diburuk-burukkan perihal diri anda. Memang susah nak dijangka akibatnya. Anda harus hati-hati. Siapa tahu dia hanya memanfaatkan persahabatan ini untuk mendapatkan keuntungan sahaja tetapi tidak ikhlas terhadap anda. Amalkan doa ini supaya musuh dalam selimut menjauhkan dan menjarakkkan dirinya dengan anda.


Allaahumma innii auudzu bika min khaliilin maakirin 'ainaahu tarayaani wa qalbuhu yar aani. In ra aahasa natan dafanahaa, wa in ra aa sayyiatan adzaa'ahaa.

Maksudnya:

Ya Tuhanku, aku berlindung kepadaMu, daripada teman karib yang penipu, iaitu yang kedua matanya menyoroti aku sedangkan hatinya mencari-cari kesalahanku. Apabila ia mendapatkan kebaikanku, dipendamnya diam-diam. Tapi kalau ia melihat keburukanku, disiar-siarkannya dimana-mana.

Wasallam.

Ditulis Oleh : Captain Hari: 4:48 PTG Kategori:

Comments
5 Comments

5 ulasan anda:

NOVEL-NOVEL ANA SOFIYA

cintamu cintaku satu


Novel TMKH telah mendapat pengiktirafan 4 bintang dari Editor Berita Harian 2010. Cetakan yang ke-7. Anda juga boleh melayari LINK INI untuk membaca bab-bab 1 -15cintamu cintaku satu

ccs 1, ccs 2, ccs 2-samb, ccs 3, ccs 4, ccs 5


get this

.


get this

,

Free Page Rank Tool My Ping in TotalPing.com Ping your blog, website, or RSS feed for Free free search engine submission BLOGGER INDONESIA