Isnin, 6 Jun 2011

POKOK BELALAI GAJAH UNTUK RAWATAN KANSER. DIMANA BOLEH DIBELI??




Kepada yang dah baca pasal tumbuhan ini pada posting yang captain masukkan pada 10 April 2011 yang lalu sudah tahu kesan penyembuhan iaitu ikhtiar terakhir mengubat kanser peringkat 4 yang sudah dimaklumkan dalam posting tersebut. 

Kepada yang belum baca posting yang lepas, bolehlah klik link ini:


Banyak pembaca yang telah minta untuk mendapatkan daun tumbuhan tersebut. Setelah lebih dua bulan dicari baru sekarang tahu lokasi tempat jual tumbuhan ini.


1. Singapore :  Blk 335 Smith Street, Chinatown Complex #B1-161.
2. Negri Sembilan : Pusat Pertanian Pantai Baru di Jalan Pantai Batu 7, 71700 Pantai , Seremban, Negeri Sembilan Malaysia.

Sekian. Wasallam.

Ditulis Oleh : Captain Hari: 7:34 PTG Kategori:

Comments
35 Comments

35 ulasan anda:

  1. kat umah saya pun ada .. insyaallah nanti saya cuba biakkan... untuk sape2 yang cari boleh le ke area RRI sungai buloh lot no 43 ada menjual pokok ini... tempat ni berdekatan RISDA / kota damansara

    BalasPadam
  2. sblm nie arwah kakak saya ade amalkan minum air rebus pokok nie utk kanser. alhamdulillah ok

    BalasPadam
  3. salam....mcmn saya nak dptkan daun belalai gajah????

    BalasPadam
  4. salam Tanpa Nama,

    Boleh cari di blog ini...ada alamat dan tempatnya.

    Buka link ini: http://www.resepirahsiaku.com/2011/06/pokok-belalai-gajah-untuk-rawatan.html

    BalasPadam
  5. As Salam,

    Saya menjual
    Pokok Belalai Gajah RM35/pot
    Teh Belalai Gajah RM35/30teabag
    Daun btg Kering Belalai Gajah RM200/kg

    Shukri
    EES HERBS
    ees_herbs@yahoo.com
    019-5407859
    Kubang Semang, Penanti BM, Penang

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bagaimana jika saya mau pesan teh nya dari indonesia thankyou

      Padam
  6. salam Tanpa nama,

    terima kasih atas info ini.

    BalasPadam
  7. sy ada ladang Belalai Gajah 18 Ekar di Kota Tinggi di Bawah Naungan Pejabat Pertanian Johor,

    Dapatkan Daun Penawar kanser ini
    012 9642466 Hanafi

    BalasPadam
  8. Hanafi Salam ya akhi,

    Banyak orang sedang cari daun ini..hari itu ada seorang cina sudah captain bagi nama dan tel utk dihubungi.

    Jika boleh email kepada captain..gambarx ladang tsb serta maklumat lengkap boleh captain masukkan entri dlm blog ini..insyaAllah ada orang yg mencari daun ini buat keluarga mereka yg memerlukan.

    captbokkhari@yahoo.com

    wslm.

    BalasPadam
  9. Saya pun ada saya baru nak biakkan baru dapat benihnya dari sabah insyaAllah kalu ada nanti saya bagi
    hubungi aaripin@hotmail.com

    BalasPadam
  10. Tanpa Nama terima kasih bagitau..nnt besar feedback balik ya!.

    BalasPadam
  11. Sy berminat utk dpatkn bemountain.nk tau la blalai gajah ni ADA brapa spesis.?

    BalasPadam
  12. Tanpa Nama salam,

    Tentang species ini kena tanya yg lebih arif lagi..

    BalasPadam
  13. Hi...saya amat memerlukan daun ni.sila hubungi saya 0126752797 secepat mungkin.terima kasih.

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam,

      captain dah sms dan bagi no tel Hanafi....utk daun tsb.

      wslm.

      Padam
  14. assalam...
    kami di Hartini nursery jln Pantai Jelebu turut mjual pkok herba ni...blh singgah d nursery kami Batu 6 1/2 bsebelahan Giat Mara.Waktu operasi dr 8 pg hgg 6 ptg

    BalasPadam
  15. Hartini Nursery jln Pantai Jelebu turut menjual pokok herba ini...

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam,

      InsyaAllah jikalau ada pembeli yg mahu saya bagitau...bagi telnya sekali...

      wslm

      Padam
    2. Sy dr perai nk tahu kat mana boleh dapatkan anak pokok belalai gajah ni?? Nak sgt pokok ni

      Padam
    3. Sy dr perai nk tahu kat mana boleh dapatkan anak pokok belalai gajah ni?? Nak sgt pokok ni

      Padam
  16. blh tgk web hartininursery.com utk mcari pkok herba ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam,

      Terima kasih kerana memberi maklumat ini...

      wasallam.

      Padam
    2. Ada satu kilang memproses daun belalai gajah dijadikan powder.. bleh campur ngan air dan minum.. kat situ juga ada jual "Apricot Seeds" untuk rawatan sakit kanser.. sila lawat blog ini:

      http://www.b17nitrilosides.blogspot.com/

      wallahu a'lam

      Padam
  17. Salam semua,

    Saya ada menjual anak pokok belalai gajah.
    Area Johor Bahru.
    Fazli -012 7268787

    Wasalam

    BalasPadam
  18. Salam semua,

    Saya ada menjual anak pokok belalai gajah.
    Area Johor Bahru.
    Fazli -012 7268787

    Wasalam

    BalasPadam
  19. yang berdekatan KL takde ke...??sume jejauh....

    BalasPadam
  20. semua jejauh blake/...yg dekat ngan kl takde ke..??

    BalasPadam
    Balasan
    1. KL - Seremban 30 minit shj...dekatlah tu..

      Padam
    2. bole bg alamat penuh tak kat mane lokasi nursery ....insyaallah singgah....nak beli pokok belalai gajah tuh....senang tak cara penjagaannya..??

      Padam
  21. salam,

    YIK POH LING Tropical Herbal Farm is locatrd at Batu 7, Jalan Jelebu, 71770 Pantai, Seremban, Negeri Sembilan,

    BalasPadam
  22. Balasan
    1. Setakat Ipoh captain belum dapat pembekalnya..cuba yg ini..
      Shukri
      EES HERBS
      ees_herbs@yahoo.com
      019-5407859
      Kubang Semang, Penanti BM, Penang

      Padam
  23. saya ada menjual daun belalai gajah dan extractnya di Selangor . Sesiapa yang memerlukannya sila hubungi 0123459001
    Penghantaran boleh dibuat dalam masa sehari sahaja.

    BalasPadam
  24. Saya ada menjual daun belalai gajah dan extractnya di Shah Alam .Sesiapa yang berminat sila hubungi 0123459001
    Penghantaran boleh dibuat dalam masa sehari

    BalasPadam

NOVEL-NOVEL ANA SOFIYA

cintamu cintaku satu


Novel TMKH telah mendapat pengiktirafan 4 bintang dari Editor Berita Harian 2010. Cetakan yang ke-7. Anda juga boleh melayari LINK INI untuk membaca bab-bab 1 -15



cintamu cintaku satu

ccs 1, ccs 2, ccs 2-samb, ccs 3, ccs 4, ccs 5














get this

.


get this

,

Free Page Rank Tool My Ping in TotalPing.com Ping your blog, website, or RSS feed for Free free search engine submission BLOGGER INDONESIA