Khamis, 22 Julai 2010

Elaun COLA untuk kakitangan Kerajaan dan Swasta -Utusan

     

                                                                                 






 PENGUMUMAN BARU OLEH PM (Elaun Sara Hidup) 

                                                    NAJIB menanam pokok di tapak pembinaan kompleks putrajaya


PutraJaya - Kerajaan bersetuju memberikan Elaun Sara Hidup (COLA) tanpa mengira pangkat dan tempat bertugas semua pekerja awam dan swasta sebanyak RM500.00 sebulan berkuatkuasa Ogos 2010 bagi menampung kenaikan harga minyak dan barang-barang.
                                                                                        
Elaun COLA ini boleh dituntut di semua Pejabat Pos dan BSN di seluruh negara mulai jam 1 pm hingga  4 pm pada setiap hari kecuali hari Jumaat, Sabtu dan Ahad serta hari-hari kelepasan am.  
                                                     
Kakitangan awam dan swasta perlu menunjukkan kad pengenalan diri Jabatan untuk mendapatkan borang permohonan dan wang akan dibayar selepas penyerahan borang yang lengkap beserta dengan syarat-syarat  berikut :-                                         
                                                                                        
1. Surat Perlantikan Kerja - Original                                             
2. Surat Pengesahan Kerja - Original                                             
3. Surat Akuan Majikan - (Tempat terakhir masih bertugas)                         
                                                                                        
dan....   

dan....  bawa bersama... 


    

80 penutup botol Coca-Cola... ...... Baru sesuai dengan namanya Elaun Cola!        
                                                                                        Haaaahahaha! !!! Dah! Pergi sambung kerja.... kalau pasal duit semua mata besar  belaka ekk......Wakakaka......!!!???. Capt takmo terkono sorang2?.. so aku share ler dgn pembaca...huhuhu  just for fun........! Jangan Marah...nanti kena jual!                                                                                        
     

Ditulis Oleh : Captain Hari: 11:38 PG Kategori:

Comments
12 Comments

12 ulasan anda:

  1. salam,

    haha..baru je rasa teruja nak bagitau suami :D

    (dalam hati rasa..ya Allah b'syukurnya, ada rezeki beli susu anak lebih sikit..selama ni diorg minum susu bercatu..sob..)

    BalasPadam
  2. Salam Capt,

    Laa..tak sempat jegil biji mata lagi dah kene marah dgn bos. Hehe..

    BalasPadam
  3. Salam Capt.

    hehhe, betul-betul lawak pagi jumaat ni, gelak sorang Sweetie.

    Sabarjelah...barang naik, gaji tak juga naik.

    BalasPadam
  4. Salam Zuriey,

    Jangan tertipu lagi!, Blog ni nak juga pembaca terhibur.

    BalasPadam
  5. Salam Lynn Nasir,

    Kesiannya sampai mcm tu...lain kali capt tak buat dah!

    BalasPadam
  6. Salam Aliaazuan,

    Semua barang naik tapi gaji mcm tu juga...!

    BalasPadam
  7. Salam Sweetie,

    Semuga sweetie gembira...anakx sehat ke?

    BalasPadam
  8. sy tertipu... smbil bace ni siap tnye kt ayah lagi hahaha... baru nk mengecek... hi3 =)

    BalasPadam
  9. Salam Miss XYZ,

    Selepas ni tak mau tipu dah! kesian kat pembaca..

    BalasPadam
  10. perhatian!kita sama sekali dilarang untuk meminum air dari syarikat coca-cola dan pepsi.ada rahsia yang tersebalik antara kedua-dua air ni.skrg ada salah seorang dari pekerja syarikat coca -cola itu telah meletakkan sedikit darah hiv nya ke dalam air itu.kalau pasal pepsi...
    1.logo pepsi=bermaksud masa depan atau next generation
    2.terbalikkan perkataan pepsi tu dan anda akan lihat ya akan tertulis isded kan?
    3.maksud isded ialah is dead atau akan mati.jadi jika cantumkan kedua2x pekataan ni akan tersebutlah...next generation is dead atau...masa depan akan mati.
    dan satu lagi...suka air ribena?kalau minum sekali nak lagi kan?
    sebernarnya yang membuatkan kita rasa nak lagi itu adalah arak.
    arak?sebenarnya di dalam air ribena telah diletakkan sedikit arak.harap2x apa yang saya kata ni dijadikan teladan yang baik untuk semua...

    BalasPadam
  11. sara terima kasih bagitau...captain mmg tak suka minum pepsi dan cola sebab ada gas...minum soya sejuk lagi best dan boleh mengantikan tisux yg rosak..

    BalasPadam

NOVEL-NOVEL ANA SOFIYA

cintamu cintaku satu


Novel TMKH telah mendapat pengiktirafan 4 bintang dari Editor Berita Harian 2010. Cetakan yang ke-7. Anda juga boleh melayari LINK INI untuk membaca bab-bab 1 -15



cintamu cintaku satu

ccs 1, ccs 2, ccs 2-samb, ccs 3, ccs 4, ccs 5














get this

.


get this

,

Free Page Rank Tool My Ping in TotalPing.com Ping your blog, website, or RSS feed for Free free search engine submission BLOGGER INDONESIA